marți, 13 martie 2012

Un machiaj corect in doar cativa pasi
    
    Un machiaj corect nu face altceva decat sa iti ascunda micile imperfectiuni si sa iti puna in evidenta ce ai mai frumos, pe cand daca nu stii cum sa iti aplici corect un machiaj acesta iti scoate si mai tare in evidenta imperfectiunile.

Pentru a realiza un machiaj corect trebuie sa tii cont de cateva sfaturi:
- primul pas este sa iti curati foarte bine fata ( foloseste un demachiant potrivit tipului tau de ten si o lotiune tonica);
- dupa care foloseste ca baza pentru machiaj o crema hidratanta, dar nu incepe niciodata machiajul pana nu este intrata foarte bine crema in piele.
- pentru a-ti ascunde micile imperfectiuni foloseste un corector     ( foloseste un corector cu o nuanta mai deschis decat pielea ta), iar pentru cearcane un anticearcan( nu folosi o cantitate mare pentru ca folosit in cantitati mari la lumina naturala nu face altceva decat sa iti scoata mai tare in evidenta cercanele, si nu asta iti doresti);
- aplica fondul de ten (cauta mereu un fond de ten cat mai apropiat de nunta pielii tale), este de preferat un fond de ten care contine protectie SPF. Aplica fondul de ten pe toata fata intr-un strat subtire si nu uita sa il aplici si pe gat cu ajutorul unei pensule pentru a nu ramane o diferenta de culoare intre fata si gat;


- dupa ce ai aplicat fondul de ten, cu ajutorul unei pensule sau cu un buret aplica un strat de pudra pe toata fata pentru fixarea machiajului;
- si nu in ultimul rand aplica blush-ul, alege o nuanta apoape insesizabila, si aplica-l cu ajutorul unei pensule in cantitati mici, acesta avand rolul de a accentua conturul fetei si a conferi luminozitate.


     Cum sa aplici blush-ul in functie de forma fetei:

 1. Forma fetei rotunde: aplica umbre sub osul fetei pentru ca fata ta sa para mai subtire . Blush-ul trebuie aplicat in mijlocul obrajilor, usor sub os si intins spre ureche.

2. Forma fetei patrata: aplica blush-ul pe marul obrajilor si de-a lungul lor, subliniaza partea cea mai de sus a obrajilor.


3. Forma fetei lunga: aplica blush-ul pe marul obrajilor pentru a obtine un look cat mai plin si mai rotund. Evita sa umbresti partile laterale ale obrajilor pentru ca iti va ingusta si mai mult fata.

4. Forma fetei: inima: aplica blush-ul usor sub osul obrajolor si pe mar. Evita sa aplici orice nuanata inchisa sub obraji, daca nu vrei sa para ca ai o fata supta.
    Tinand cont de aceste sfaturi vei reusi sa realizezi singura un machiaj corect care sa iti scoata in evidenta intr-un mod placut trasaturile fetei, si sa iti mascheze micile imperfectiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu