marți, 6 martie 2012

Cum sa iti alegi vopseaua de par !

   Daca tot a venit sezonul schimbarilor, am ales sa aduc aminte de una dintre cele mai vizibile schimbari si anume vopseaua de par.
   Multe dintre noi aleg sa isi schimbe culoarea parului, fie pentru ca vor o schimbare vizibila, fie ca odata cu trecerea timpului apar firele albe. Indiferent de motive, acum aveam o gama variata de produse pentru vopsirea, hidratarea si ingrijirea parului. Pretul acestora variind in functie de calitatea produselor.
    Inainte de a alege produsul este bine sa sa te informezi despre compozitia vopselei, si inainte sa o aplici nu uita sa faci testul de alergie, in special daca folosesti vopsea pentru prima data.
   Acum pe piata se gasesc diferite tipuri de vopsele de la vopselele clasice, la cele fara amoniac, vopsele cu timp scurt de actionare pana la vopsele sub forma de spuma, mult mai usor de aplicat, in special pentru cele care isi aplica vopseaua singure acasa.
     Pentru ca vopseaua sa reziste mai mult timp pe par este bine sa folosesti produse specifice pentru parul vopsit, acestea asigurandu-i parului ingrijirea si hidratarea necesara.






    Pentru a alege vopseaua de par trebuie sa tii cont de anumite criterii:
1. Nuanta pielii
- in functie de aceasta putem stabili ce fel de ten avem: ten mai deschis la culoare sau palid, ten galbui, ten rozaliu rosiatic si ten masliniu.
   Culorile vopselelor de par se impart si ele in mai multe nuante, astfel avand culori calde si culori reci.
Culorile calde contin culoare galben, cum ar fi auriul, in timp ce blondul rece sau negrul fac parte din categoria culorilor reci.
   Daca ai tenul deschis la culoare ti se potrivesc nuantele calde, cum ar fi blondul auriu; daca ai tenul rozaliu opteaza pentru nuante cenusii naturale; daca ai tenul masliniu ti se potrivesc nuantele de blond inchis, aluniu si nu in ultimul rand, daca ai tenul galbui nuantele de roscat sau cele coniac iti vin de minune.




 2. Culoarea ochilor:
- daca ai ochii caprui cel mai bine te prind nuantele maronii;
- daca ai ochii verzi cel mai bine te-ar prinde roscatul;
- daca ai ochii albastrii cel mai bine te prind nuantele de blond;
- daca ai ochii negrii cel mai bine te prind culorile inchise sau brunetul.










3. Culoarea naturala a parului: 
- este un alt factor care trebuie luat in calcul atunci cand alegem culoarea vopselei de par.
  Daca esti bruneta natural, cel mai bine te avantajeaza culorile precum maro inchis sau ciocolatiu; daca esti blonda natural cel mai bine ti se potrivesc nuantele de blond sau coniac iar daca esti satena ti se potrivesc nuantele de maro aluna, cafea cu lapte, coniac.
Sfat: cautati sa folositi vopsele de par fara amoniac, deoarece acestea va protejeaza parul!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu